Відбувся тренінг “Медіаграмотність у процесі навчання літератури під час війни: теорія, методика та інтерактив”

11 січня 2024 року відбувся тренінг “Медіаграмотність у процесі навчання літератури під час війни: теорія, методика та інтерактив у рамках педагогічної студії “Навчання. Компетентність. Творчість. Успіх”, до якого долучилися учителі української та зарубіжної літератур закладів загальної середньої освіти Компаніївської територіальної громади.У країну знань із медіаграмотності поринули вчителі разом із тренеркою з медіаграмотності, кандидатом педагогічних наук, доцентом, провідним науковим співробітником відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України Олесею Слижук.

Мета тренінгу: розглянути особливості розвитку навичок медіаграмотності та критичного мислення в умовах воєнного стану.Учасники тренінгу опрацювали теоретичні питання споживання інформації із ЗМІ під час війни; дізналися про ефективні способи нейтралізації інформаційних атак у соціальних мережах; на прикладах ситуацій в літературній освіті розвинули навички медіаграмотності під час роботи зі штучним інтелектом на уроках літератури; визначили ефективні шляхи організації освітнього процесу, спрямовані на розвиток медіаграмотності здобувачів освіти.

У ході тренінгу педагоги активно долучалися до обговорень та виконання вправ “Мілкшейк зі спіруліною” та “Що я покладу у “валізу” свого досвіду”.

Дякуємо пані Олесі за змістовні та цікаві презентаційні виступи, а педагогам – за активність!

Працюємо заради Перемоги! Разом зробимо освіту якісною! Дякуємо нашим ЗСУ за можливість працювати й навчати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *