Онлайн-тренінг “Нові грані медіаграмотності й сучасна літературна освіта: компетентнісний підхід”

Наше життя все більше зазнає впливу засобів масової інформації. Широкий спектр засобів масової інформації проникає в наш світ усе глибше та з більшим упливом ЗМІ на суспільство. Медіаграмотність починається з усвідомлення цього процесу та його наслідків.

Тож філологи закладів загальної середньої освіти територіальної громади 29.04.2024 долучилися до онлайн-тренінгу з теми “Нові грані медіаграмотності й сучасна літературна освіта: компетентнісний підхід”.

Завдяки Олесі Слижук, тренерки з медіаграмотності, кандидата педагогічних наук, доцента, провідного наукового співробітника відділу навчання української мови та літератури Інституту педагогіки НАПН України, педагоги отримали відповіді на такі питання:

  • як впливає інформаційна епоха на людину: що відбувається?
  • як зорієнтуватися в шкідливому потоці інформації та не втратити здатність мислити?
  • компетентнісний підхід до споживання медіатекстів.

Учасники тренінгу плідно попрацювали в групах, виконавши завдання на дошці Jamboard та вправу “Що означає для мене “медіаграмотність” (онлайн-сервіс Mentimeter), а на етапі рефлексії підсумували, що поклали у “валізу свого досвіду”.

Щиро дякує Олесі Алімівні та учителям-філологам за спілкування, прокачку навичок медіаграмотності, уміння працювати в команді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *