Консультація для керівників закладів дошкільної освіти та інклюзивно-ресурсного центру, заступників директорів і завідувачів філій з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої й позашкільної освіти з теми “Цифровізація атестаційного процесу в закладі освіти: платформа “Єдина атестаційна платформа”

14.03.2024 відбулася консультація для керівників закладів дошкільної освіти та інклюзивно-ресурсного центру, заступників директорів і завідувачів філій з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої й позашкільної освіти з теми “Цифровізація атестаційного процесу в закладі освіти: платформа “Єдина атестаційна платформа”.

Єдина атестаційна система – платформа для цифровізації атестаційного процесу. З 15 жовтня 2022 року закладам освіти надано доступ до атестаційних кабінетів педагогів. Атестаційні листи формуються відповідно наказу МОН від 09.09.2022 № 805. ЄАС об’єднує всю ланку атестаційного процесу: заклади освіти, атестаційні комісії, інститути післядипломної педагогічної освіти та суб’єкти підвищення кваліфікації.

У рамках консультації звернуто увагу на необхідності впровадження Єдиної атестаційної системи в закладі, яка б забезпечила систематизацію документів, необхідних для атестації педагогів: облік сертифікатів підвищення кваліфікації, підрахування годин, їх розподіл (інклюзія, психологія) тощо.

Світлана ТАЦІЄНКО, директор центру, ознайомила присутніх із функціональними можливостями платформи «Єдина атестаційна система»: як зареєструватися педагогу й закладу освіти, як приєднатися до свого закладу, на які заклади освіти орієнтована Єдина атестаційна система, як відкріпити педагога у разі звільнення, як завантажити документи про підвищення кваліфікації, створення звіту з атестації, атестаційного листа тощо.

Тетяна ВАСИЛИК, заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу «Голубієвицький ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області, презентувала “Єдина атестаційна система: практичний помічник заступника директора в організації атестації в закладі освіти” та звернула увагу керівників та заступників на питанні підготовки педагогічних кадрів щодо роботи з єдиною атестаційною системою та стимулюванні педагогів до активної діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *