Методичний інтенсив “Сучасні інструменти для розробки навчальних матеріалів для уроків іноземної мови”

З метою підвищення професійної майстерності вчителів іноземної мови, вдосконалення досвіду з використання сучасних інструментів для створення навчальних матеріалів для уроків 22 травня 2024 року відбувся методичний інтенсив “Сучасні інструменти для розробки навчальних матеріалів для уроків іноземної мови”, в якому взяли участь учителі іноземних мов закладів загальної середньої освіти Компаніївської територіальної громади.

Сучасні інструменти у сучасній освіті – це не тільки технічний засіб навчання, а й освітнє середовище, яке відкриває нові можливості щодо проєктування індивідуальних освітніх траєкторій, переходу від використання простих електронних ресурсів до їх створення.

Під час інтенсиву вчитель англійської мови КЗ “Компаніївська гімназія” Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області Валентина ПРИЙМАЧЕНКО поділилась підбіркою онлайн-сервісів для читання на уроках іноземної мови.

У рамках майстер-класу вчителя КЗ “Лозуватський ліцей” Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області Інна СОЛОГУБ презентувала для учасників заходу використання онлайн-сервісу BookCreator в освітньому процесі.

Особливе зацікавлення у слухачів викликала інформація щодо нового погляду на уроки з AR Book. Спікерка Ольга ПАВЛЕНКО, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель хімії комунального закладу «Червоновершський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області, ознайомила з можливостями даної платформи: створення та проведення уроків, груп та класів; використання плагінів ZOOM | MEET; отримання рефлексії та аналітики; створення навчальних планів; навчальні плани від МОН.

Сучасні інструменти, які були опрацьовані на методичному інтенсиві, допоможуть вчителям створити інтерактивні книги, уроки, оптимізувати освітній процес, мотивувати учнів до вивчення іноземних мов, організувати повторення матеріалу у рамках вивчення нових тем, залучити кожну дитину до процесу навчання в умовах онлайн та офлайн.

Учителі іноземної мови долучилися до виконання вправи «Які сучасні інструменти використовую?” (сервіс mentimeter).

На завершення педагоги подякували організаторам та спікерам за корисний цікавий досвід та практичні поради, які допоможуть їм під час навчання в реаліях сьогодення.

Дякуємо Збройним силам України за можливість навчатися!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *