Панорама методичних знахідок “Ефективні форми і методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики”

Сьогодні перед сучасною школою постала проблема втрати інтересу учнів до навчання. І однією з причин цього є відсутність мотивації до навчальної діяльності. З метою актуалізації знань педагогів про форми й методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики, практичного їх використання, з’ясування ролі інноваційних технологій у забезпеченні мотивації, а також підтримки педагогічних пошуків, творчої ініціативи вчителів, сприяння обміну досвідом 16 травня 2024 року проведено панораму методичних знахідок з теми «Ефективні форми і методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики» для спільноти вчителів інформатики закладів загальної середньої освіти Компаніївської селищної ради.

Спікери заходу презентували сучасні та дієві підходи, які допомагають зацікавити учнів та зробити уроки ще більш захоплюючими і результативними:

· Огляд теоретичних та практичних аспектів мотивації учнів до вивчення інформатики (Наталія Волошина, вчитель інформатики КЗ «Мар’ївський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області);

· Мотивація учнів до вивчення інформатики через активну взаємодію між учасниками освітнього процесу (Аліна Галат, вчитель інформатики КЗ «Лозуватський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області);

· Інтерактивні методи навчання як основа мотивації учнів на сучасному уроці інформатики (Світлана Стельмашук, вчитель інформатики Гарманівської гімназії-філії КЗ «Червоновершський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області);

· Штучний інтелект в роботі вчителя інформатики (Іван Семененко, вчитель інформатики КЗ «Полтавський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області).

Учасники заходу долучались до виконання вправи-криголаму «Який ти сьогодні фразеологізм?», психологічної хвилинки «Весела розминка», вправи «Асоціації» та вправ на рефлексію «Образ учня з високою мотивацією до навчання», «Розбудіть мотивацію» (робота в групах, Jamboard(Ольга Зубкова, консультант КУ «ЦПРПП Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області).

Дякуємо спікерам за цікаву та змістовну презентацію свого досвіду роботи, а всім учасникам – за увагу та спілкування! Особлива подяка воїнам ЗСУ за можливість працювати, обмінюватися досвідом! Віримо у перемогу України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *