Презентація навчально-методичного комплекту “Буду вправним першачком” 

Нова українська школа на сьогодні в Україні є ключовою реформою МОН України. Видавництво “Генеза” бере в цьому безпосередню участь: розробка навчальних посібників, підручників для Нової української школи для початкової та базової школи. Але ж для створення єдиного освітнього процесу необхідна наступність в освіті, і насамперед між дошкільною та початковою ланками, що має логічно продовжуватися від дитячого садка до школи. Саме такий процес допомагає досягти цілісного розвитку особистості.

І ось 12 березня 2024 року для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти громади відбулася презентація навчально-методичного комплекту “Буду вправним першачком” для дошкільнят від молодшого до старшого віку.

Під час заходу Наталією ГАВРИШ, професором кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктором педагогічних наук, автором посібників видавництва “Генеза” і посібників із комплекту “Буду вправним першачком”, представлено тему “Інтерактивні методи розвитку мовлення і комунікації дітей дошкільного віку” та зошит з ігровими завданнями й вправами для розвитку мовлення “Раз, два, три – говори!” та книжку-гру з розвитку мовлення та ознайомлення з навколишнім світом “Світ навколо нас” для діток молодшого дошкільного віку.

Світланою ТАЦІЄНКО, директором центру, ознайомлено з “Інноваційними підходами в роботі педагогів під час очної та дистанційної організації освітнього процесу у закладі дошкільної освіти” й з комплектами “Буду вправним першачком” для середньої та старшої груп, які представлено в трьох варіантах Експерт, Стандарт+, і Стандарт, а також з безплатним повним методичним супроводом вихователів для роботи з дошкільнятами.

Зміст видань комплекту відповідає Базовому компоненту дошкільної освіти та чинним програмам “Дитина” та “Українське дошкілля”, редакційно-поліграфічне виконання – санітарно-гігієнічним нормам. Усі навчальні видання комплекту мають гриф Міністерства освіти і науки України (отримали червень, серпень 2023 року), термін дії яких до 2028 року. Їх включено до “Переліку навчальної літератури, яку рекомендовано для використання у закладах дошкільної освіти України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *