Семінар-практикум з теми “День безпечного Інтернету: основні аспекти та поради” для спільнот вчителів інформатики та інтегрованих курсів “Здоров’я, безпека та добробут”, “Основи здоров’я”

У рамках підготовки до проведення Дня безпечного Інтернету 31 січня 2024 року проведено у форматі онлайн семінар-практикум з теми “День безпечного Інтернету: основні аспекти та поради” для спільнот вчителів інформатики та інтегрованих курсів “Здоров’я, безпека та добробут”, “Основи здоров’я” закладів загальної середньої освіти Компаніївської селищної ради. Захід проведено з метою нагадати педагогам про необхідність інформування учнів щодо небезпек, з якими вони можуть зіткнутися в Інтернеті, осмислення, виявлення та поширення ефективних практик, які сприяють безпеці дітей в Інтернеті, розвитку інформаційної культури та інтересу до порушеної теми.

У програмі семінару-практикуму:

1. Вступ. Мозковий штурм «Інтернет мережа – це…» (спільна робота в групах на онлайн-дошці Jamboard). Історія виникнення Дня безпечного Інтернету. (Ольга Зубкова, консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області»);

2. Організація та проведення Дня безпечного Інтернету в школі: рекомендації, досвід проведення (Інна Безкровна, вчитель інформатики КЗ «Компаніївський ліцей» Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області);

3. Інтеграція знань з безпеки в Інтернеті в навчальні програми “Здоров’я, безпека та добробут”, “Основи здоров’я” (Євгеній Шевченко, вчитель інтегрованих курсів “Здоров’я, безпека та добробут”, “Основи здоров’я” Живанівської філії КЗ «Компаніївський ліцей» Кропивницького району Кіровоградської області)

4. Підсумки. Вправа на рефлексію «Що найефективніше?» (спільна Google-презентація).

Щиро дякуємо спікерам семінару-практикуму за практичні поради щодо методики організації та проведення заходів до Дня безпечного Інтернету, а також застосування корисних ресурсів та інструментів для навчання безпеки дітей в Інтернеті! Всім учасникам подяка за увагу та приємне спілкування!

Padlet-дошка “День безпечного інтернету – 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *