Семінар-практикум з теми “LEGO – технологія всебічного розвитку дітей дошкільного віку”

Заняття з LEGO урізноманітнюють та вдосконалюють навчальний процес, роблять його цікавішим для дітей. Робота з LEGO-цеглинками вчить дітей творчо мислити, знаходити взаємозв’язки, будувати ланцюжки логічних суджень, планувати свої дії, висловлювати власну думку, сприяє корекції психічних процесів та подоланню розладів мовлення у дітей. 29 березня 2023 року проведено семінар-практикум з теми “LEGO – технологія всебічного розвитку дітей дошкільного віку”учасниками якого стали 17 вихователів закладів загальної середньої освіти, закладів загальної середньої освіти, у структурі яких є дошкільні підрозділи. На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах дошкільної освіти і в початковій школі. І тому невипадково вихователі були запрошені на гостини до вчителів початкових класів комунального закладу “Компаніївський ліцей” Компаніївської селищної ради Кіровоградської області:

  • Людмила ЗІНЧЕНКО презентувала тему “Ігри-вправи з LEGO на розвиток дрібної та загальної моторики, просторової уяви, мислення, пам’яті, самоконтролю”;
  • Ніна ДУБИНА та Наталія КАДИГРОБ – “Розвиток мовлення, логіко-математичної компетентності дітей дошкільного віку засобами LEGO-конструювання”.

Учасники семінару мали змогу не лише послухати, а виконували вправи з використанням конструктора LEGO. Адже метою семінару було сприяти розвитку творчої ініціативи, активності; викликати позитивні емоції, інтерес до семінару-практикуму, бажання втілювати в практику роботи отримані знання і вміння.

Дякую вчителям початкових класів комунального закладу “Компаніївський ліцей” Компаніївської селищної ради Кіровоградської області за співпрацю, за творчий підхід, педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти – за активність, позитивні емоції!

Тримаймося! Разом до ПЕРЕМОГИ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *