Онлайн-тренінг “Нові грані медіаграмотності й сучасна літературна освіта: компетентнісний підхід”

Наше життя все більше зазнає впливу засобів масової інформації. Широкий спектр засобів масової інформації проникає в наш світ усе глибше та з більшим упливом ЗМІ на суспільство. Медіаграмотність починається з усвідомлення цього процесу та його наслідків.

Тож філологи закладів загальної середньої освіти територіальної громади 29.04.2024 долучилися до онлайн-тренінгу з теми “Нові грані медіаграмотності й сучасна літературна освіта: компетентнісний підхід”.

Педагогічноа майстерня “Методологія створення цікавих уроків: активізація пізнавальної діяльності учнів”

Змінюється світ і відповідно – підхід до навчання. Сучасним учням не цікаво цілий урок слухати теорію, тому вони часто надають перевагу заняттям у своїх телефонах. Як зробити так, щоб на кожному уроці діти не нудьгували? Як змінити методи і підходи до навчання учнів? Як пробудити бажання в учнів активно включитися в навчальний процес? Відповіді на ці та інші питання були у центрі уваги вчителів математики, фізики, астрономії закладів загальної середньої освіти Компаніївської селищної ради – учасників педагогічної майстерні «Методологія створення цікавих уроків: активізація пізнавальної діяльності учнів», яка відбулась 25 квітня 2024 року в онлайн-форматі.

Консультація “Canva: поради для ефективної роботи педагога” 24 квітня 2024 року

В ході консультації «Canva: поради для ефективної роботи педагога» 24 квітня 2024 року в режимі реального часу педагогам закладів освіти громади було продемонстрованоможливості сервісу Canva для створення різноманітних навчальних матеріалів, показано роботу у сервісі з матеріалами додатків на основі ШІ, можливості відеоредактора, наголошено на алгоритмі реєстрації в Сanva Pro.

Відбулась педагогічна майстерня з теми “Ефективний урок: досвід проведення, практичні поради”

З метою надання педагогам, які викладають інтегровані курси «Здоров’я, безпека та добробут», «Основи здоров’я» в закладах загальної середньої освіти Компаніївської селищної ради, знань та інструментів для підвищення ефективності своїх уроків шляхом представлення досвіду проведення ефективних уроків та надання практичних порад з організації освітнього процесу 23 квітня 2024 року проведено педагогічну майстерню з теми «Ефективний урок: досвід проведення, практичні поради».

“Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів”

З метою вдосконалення професійної компетентності заступників директорів закладів загальної середньої освіти з виховної роботи, педагогів-організаторів, культорганізаторів, керівників гуртків закладів позашкільної освіти Компаніївської територіальної громади на основі актуальних підходів до змісту, форм і методів здійснення виховного процесу у напрямку патріотичного виховання школярів в умовах сьогодення 17 квітня 2024 року відбувся вебінар «Національно-патріотичне виховання у контексті сучасних викликів».

Консультація “Розвиток предметно-методичної компетентності педагога у підготовці учнів до ЗНО (НМТ) з іноземної мови”

6 квітня 2024 року проведено консультацію “Розвиток предметно-методичної компетентності педагога у підготовці учнів до ЗНО (НМТ) з іноземної мови” для учителів іноземної мови закладів загальної середньої освіти територіальної громади.

У рамках заходу звернуто увагу на формування та розвиток професійних компетентностей педагогів, оволодіння педагогами теоретико-методичними основами та практичними методами, прийомами, формами навчання для організації підготовки учнів до ЗНО (НМТ) з іноземної мови.

Тренінг для вчителів початкових класів “Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення”

14 квітня 2024 року відбувся тренінг для другої групи вчителів початкових класів Компаніївської селищної громади за програмою підвищення кваліфікації “Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення”, яка реалізується відповідно до Меморандуму про взаємодію між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation у співпраці з Комунальним закладом “Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського”.

Педагогічна майстерня “Інноваційний простір педагога закладу дошкільної освіти” відбулась!

Протягом 02 та 04 квітня 2024 року проведено педагогічну майстерню “Інноваційний простір педагога закладу дошкільної освіти”, до участі доєдналася уся родина дошкільників Компаніївської територіальної громади.

Відбулась консультація “Готуємося до НМТ з української мови й літератури: дорожня карта вчителя та учня”

03 квітня 2024 року проведено консультацію для учителів української мови та літератури, які викладають у 10-11 класах, закладів загальної середньої освіти Компаніївської територіальної громади з теми “Готуємося до НМТ з української мови й літератури: дорожня карта вчителя та учня”.

Відбувся тренінг “Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення” для першої групи вчителів початкових класів територіальної громади

31 березня 2024 року відбувся тренінг для першої групи вчителів початкових класів Компаніївської селищної громади за програмою підвищення кваліфікації “Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення”, яка реалізується відповідно до Меморандуму про взаємодію між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation у співпраці з Комунальним закладом “Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського”. Наша тренерка – Світлана Моргун, консультантка комунальної установи “Новоукраїнський центр професійного розвитку педагогічних працівників” Новоукраїнської міської ради.