Фестиваль творчих ідей з теми “Креативні ідеї: від інтегрованого уроку до тематичного тижня”

З метою підтримки та популяризації творчих педагогічних ідей та цінних методичних знахідок, активізації професійного зростання учителів мистецької освітньої галузі, сприяння професійній їх самореалізації та розвитку їхньої інноваційної культури 23 травня 2024 року проведено фестиваль творчих ідей з теми “Креативні ідеї: від інтегрованого уроку до тематичного тижня”.

Методичний інтенсив “Сучасні інструменти для розробки навчальних матеріалів для уроків іноземної мови”

З метою підвищення професійної майстерності вчителів іноземної мови, вдосконалення досвіду з використання сучасних інструментів для створення навчальних матеріалів для уроків 22 травня 2024 року відбувся методичний інтенсив “Сучасні інструменти для розробки навчальних матеріалів для уроків іноземної мови”, в якому взяли участь учителі іноземних мов закладів загальної середньої освіти Компаніївської територіальної громади.

Практико-орієнтований вебінар “Урок фізичної культури в НУШ: інноваційні технології та сучасні підходи”

З метою розвитку професійних компетентностей вчителів фізичної культури засобами модельної навчальної програми освітньої галузі «Фізична культура» Держстандарту базової середньої освіти, ознайомлення з новітніми методами та інструментами для проведення якісних та ефективних уроків, реалізації варіативних модулів відповідно до концепції НУШ, підвищення ефективності освітнього процесу з фізичного виховання в закладах загальної середньої освіти 21 травня 2024 року відбувся практико-орієнтований вебінар «Урок фізичної культури в НУШ: інноваційні технології та сучасні підходи».

Панорама методичних знахідок “Ефективні форми і методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики”

Сьогодні перед сучасною школою постала проблема втрати інтересу учнів до навчання. І однією з причин цього є відсутність мотивації до навчальної діяльності. З метою актуалізації знань педагогів про форми й методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики, практичного їх використання, з’ясування ролі інноваційних технологій у забезпеченні мотивації, а також підтримки педагогічних пошуків, творчої ініціативи вчителів, сприяння обміну досвідом 16 травня 2024 року проведено панораму методичних знахідок з теми «Ефективні форми і методи мотивації учнів до навчання на уроках інформатики» для спільноти вчителів інформатики закладів загальної середньої освіти Компаніївської селищної ради.

Проведено освітній практикум для учителів трудового навчання, технологій

14.05.2024 відбувся освітній практикум для учителів трудового навчання, технологій з теми “Розвиток дослідницьких компетентностей здобувачів освіти через використання цифрових інструментів під час викладання трудового навчання/технологій”.

Семінар-практикум “Діяльнісний підхід на уроках громадянської та історичної освітньої галузі НУШ” 

08.05.2024 під час семінару-практикуму з теми “Діяльнісний підхід на уроках громадянської та історичної освітньої галузі НУШ” учителі спробували з’ясувати ефективність діяльнісних методів навчання на уроках історії